Tecfidera ve Tüm Muadilleri ile Tedavi Edilen Hastalarda PML Riskinin En Aza İndirilmesi için Hazırlanan Doktor Bilgilendirme Mektubu Hakkında

Bilindiği üzere, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, sağlık mesleği mensuplarının ilaç güvenilirliği ile ilgili konularda meydana gelen gelişmelerden ivedilikle haberdar olmalarını sağlamak amacıyla mektup dağıtılması uygulaması yürütülmektedir.

Bu doğrultuda, Tecfidera ve tüm muadilleri için, hafif lenfopeninin (≥ 0,8×109/L ve normalin alt sınırından düşük lenfosit sayısı) varlığında progresif multifokal lökoensefalopati (PML) riski konusunda bilgilendirme içeren ve dağıtımı Kurum tarafından onaylanan doktor bilgilendirme mektubunun Birliğimiz tarafından duyurulması istenmektedir.

İlgili Kurum yazısı ve doktor bilgilendirme mektubu yazımız ekinde yer almakta olup, bilgilerinizi ve konu hakkında üyelerinizin bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman ÜNEY

Genel Sekreter

TİTCK’nın 25.12.2020 tarihli ve E.54398317-510.01.10-300068 sayılı yazısına ulaşmak için tıklayınız.