Biofleks % 0,9 İzotonik Sodyum Klorür Çözeltisi’ne Uygulanan Geri Çekme İşlemi Hakkında

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yayımlanan 16 Temmuz 2020 tarihli “İlaç Geri Çekme” konulu duyuru ile;

Osel İlaç San. ve Tic. A.Ş.”nin ruhsatına sahip olduğu “Biofleks % 0,9 İzotonik Sodyum Klorür Çözeltisi, 100 ml” adlı ürünün 20414009 (SKT: 12/2021) partisine, yapılan incelemeler sonucunda; gözle görülür partikül içermesi nedeniyle 19 Kasım 2015 tarihli ve 29537 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Geri Çekme Yönetmeliği”ne göre 1. sınıf A seviyesinde (nihai kullanıcı seviyesi) geri çekme işlemi uygulandığı ve gereğinin yapılmasının ilgili firmaya duyurulduğu bildirilmektedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Kurum duyuru için tıklayınız.