ECZANELERİN NÖBET HİZMETİ HAKKINDA

Eczanelerimizin mevcut fiziki yapıları dikkate alındığında hastalar arasında bulunması gereken 1,5 m yaklaşma mesafesinin sağlanarak halk sağlığının korunması için ve kesintisiz ilaç hizmeti sunan eczane personelimizin sağlığının da korunması göz önüne alınarak yönetim kurulumuzca ;

'' Eczaneler ve Eczacılar Hakkında Yönetmeliğin 35.Maddesinin 5.Fıkrasına '' göre nöbet hizmeti sunan eczanelerimizin ilaç hizmetini,hastaları eczane içine almadan kapıdan devam ettirmelerine karar verilmiştir.Bu uygulama hastalar arasındaki ve hasta-eczane personeli arasındaki mesafeyi koruması ve virüsün yayılmasını engellemesi açısından önem arz etmektedir.Uygulamanın 20.03.2020 tarihinden itibaren hayata geçirilmesine karar verilmiştir.

Eczacılarımız en zor şartlar mevcut olsa bile görevinin başındadır.Size en yakın sağlık danışmanıdır.Alınan bu karar halk sağlığını korumak ve virüsün yayılmasını yavaşlatmak için alınmış bir karardır.Bu uygulama sadece eczanelerimizin NÖBETÇİ olduğu durum için geçerlidir.Tüm basına ve kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.