FAZ II UYGULAMALARI HAKKINDA

15.BÖLGE ISPARTA ECZACI ODASI İLE BİRLİKTE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMA SONUCUNDA 1 0CAK 2012 TARİHİNDEN İTİBAREN UYGULAMAYA GEÇİLECEK FAZ II SİSTEMİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ HUSUSLAR ÖZETLE AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.ÜYELERİMİZİNÇALIŞMALARINA BU YÖNDE DEVAM ETMESİ SİSTEMİN SAĞLIKLI ÇALIŞMASI AÇISINDAN ÖNEMLİDİR.

1) Bölgemize hizmet veren depolarla görüşülmüş ve bugüne kadar bizlere gönderdikleri ilaçların karekod bilgilerini okuttukları ancak ilaç takip sistemine bildirim yapmadıkları bilgisi alınmıştır. İlaç takip sistemine ilaçların bildirim yapılmadığından elimizde bulunan ilaçların ilaç takip sistemine bildirim yapma zorunluluğu yoktur.

2) 1 ocak 2012 tarihinden itibaren bölgemizdeki tüm depoların ilaçları bizlere gönderirken, İTS’ye bildirim yapacağı bilgisi alınmıştır. 1 ocak 2012 tarihinden itibaren depolar bildirim yapacağından dolayı eczanelerimize gelen tüm ilaçların ilaç takip sistemine alış bildirimi yapılma zorunluluğu olduğu düşünülmektedir. Yukarda bahsi geçen işlemlerin yapılabilmesi için eczane otomasyon programlarına elektronik fatura aktarımı yapılması büyük önem arz etmektedir. Çalıştığınız depolarla görüşerek e-fatura aktarımı(e ticaret şifrelerinin temini) yapılabilmesi önemlidir.

3) Eczane otomasyon programları içerisinde e-fatura aktarımının nasıl yapılacağı ve ilaç takip sistemine nasıl bildirim yapılabileceği ile bilgi Türk Eczacıları Birliği sayfasından veya kullandığınız eczane otomasyon programları şirketlerinden temin edilebilir.

4) 1 Ocak 2012 tarihinde sistemde sorun yaşanmaması için e-ticaret şifrelerinin temin edilmesi ve 2011 son aylarına ait faturaların programlarınıza aktarılması ancak ilaç takip sistemine karekod bilgilerinin bildirilmemesi geçiş aşamasında sorun yaşanmaması için pratik kazanmamız açısından önemlidir.

5) 1 ocak 2012 tarihinden sonra ilaç takip sistemi ve depoların sistemlerinde yoğunluktan dolayı bu işlemlerin aksaması olasılık dahilindedir. Tüm üyelerimizin bu işlemleri yaparken son derece dikkatli olması gerekmektedir.

6) Nakit karşılığı elden satılan ilaçlar için İTS'ye satış bildirimi yapılması ve bu işlemin ihmal edilmemesi son derece önemlidir.