T.C.Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Gerçekleştirilen Görüşme Hakkında

06.08.2019 tarihinde, Türk Eczacıları Birliği’nde, T.C.Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmeye, T.C.Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Abdullah Çıtlak, Ceza ve Tevkiflevleri Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Sayın Banu Demirci Altay ve Bütçe Ödenek Şube Müdürü Sayın Celil Aktaş, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği’nden Bilgi İşlem Birimi Koordinatörü Uzm.Ecz.Caner Eryol, Yazılım Geliştirme Uzmanı Emrah Himmet, Yazılım Geliştirme Uzmanı Berkay Kaan Karataş, Genel Sekreter Yardımcısı Ecz.Rida Himmet ve Hukuk Danışmanı Av.Hüseyin Öğüşlü katıldılar.

Görüşmede daha önceden de Kuruma aktarılmış olan, sözleşmeli eczanelerimizin geri ödeme sürecinde yaşanan gecikmeler ve çıkan ödeneklerin eczacılarımızın tüm birikmiş alacakları için yeterli gelmediğine yönelik sorunlar önemle dile getirildi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Abdullah Çıtlak, ve Daire Başkanı Sayın Banu Demirci Altay, cezaevlerine ödeneklerin aktarılacağı ve Kurban Bayramı öncesinde eczacılarımızın tüm birikmiş ödemelerinin gerçekleştirileceği bilgisini verdiler.

Görüşmede ayrıca Türk Eczacıları Birliği tarafından hazırlanan cezaevi reçeteleri provizyon sistemi ile ilgili yürütülen çalışmalar ve sistemin ülke geneline yaygınlaştırılması süreci değerlendirildi ve Genel Müdürlük ile Türk Eczacıları Birliği arasındaki protokolün revizyonu görüşüldü.