CUMHURİYETİMİZİN 95’İNCİ YILI KUTLU OLSUN!

28 Ekim 1923… Çankaya Köşkü’nde bir ses yankılandı: “Efendiler, yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz!” Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri; aydınlık yarınları, çağdaş Türkiye’yi, umut dolu bir geleceği haber veriyordu.

29 Ekim 1923 tarihinde, “Türkiye Devleti'nin hükümet şekli Cumhuriyettir" hükmünün yer aldığı tasarının kabulü ile birlikte “Yaşasın cumhuriyet!” sesleri ve alkışlar eşliğinde Cumhuriyet ilan edildi. Yapılan oylamada; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, oybirliği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yeni devletin ilk Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Gazi Mustafa Kemal, yaptığı konuşmasını, "Türkiye Cumhuriyeti mesut, başarılı ve muzaffer olacaktır" cümlesi ile bitirirken; Türk halkının önünde aydınlık bir sayfa açılıyordu.

Türk Eczacıları Birliği olarak,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Onuncu Yıl Nutku'nda ‘en büyük bayram’ olarak nitelendirdiği Cumhuriyet Bayramımızı onurla, gururla kutluyoruz. Çağdaş, demokratik ve sosyal Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyen yaşaması için üzerimize düşen sorumlulukları kararlılıkla yerine getireceğimizi yineliyor; başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz.