SIRALI DAĞITIM REÇETELERİ HK... ÖNEMLİDİR!!!

Bilindiği gibi yeni imzalanan protokol çerçevesinde sıralı dağıtımı yapılan reçetelerin kapsamı genişletilmiş ve daha önce sistemde yer almayan bazı reçeteler de sıralı dağıtım kapsamına alınmıştır.Sistemin etkin şekilde işleyişini temin etmek maksadıyla TEB bünyesinde bir komisyon kurulacak olup, sistemin nasıl işleneceğine ilişkin detaylar bu komisyon tarafından önümüzdeki günlerde belirlenecek ve eczacılarımıza duyurulacaktır.

Ancak TEB tarafından Odamıza gönderilen yazıda bu reçeteler için reçete arkası onayının yapılması gerekliliği bildirilmiş olup, söz konusu reçetelerin geri ödenebilmesi için Oda onayının olması şarttır.Bu nedenle eczacılarımızın aşağıda belirtilen reçeteleri Kuruma fatura etmeden önce bir liste ekinde Odamıza getirmeleri ve onaylatmaları gerekmektedir.

Odamız bünyesinde sıralı dağıtımı devam eden kan ürünü ve ilçelerde eczanesi olmayan yerleşim bölgelerindeki hastaların reçetelerinin dağıtımı mevcut şekliyle devam edecektir. Aşağıda listelenen diğer reçeteler için ise TEB tarafından sistemin detayları belirlenene kadar bir kota söz konusu olmayıp, eczaneler kendilerine gelen reçeteleri limit olmaksızın karşılayabileceklerdir.

Odaya onaya gelecek reçeteler;

1. Eritropoietin ve darbepoietin preparatlarını ihtiva eden reçeteler,

2. Diyaliz solüsyonlarını ihtiva eden reçeteler,

3.2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu hükümlerine göre korunma, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz faydalanan kişilere ait reçeteler ile özel ve kamu huzurevlerinde kalan kişilere ait reçeteler ile 5378 sayılı Özürlüler Ve Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna göre özel rehabilitasyon merkezlerinde kalan kişilere ait reçeteler,

4. Organ nakli sonrasında kullanılan ilaçlar,

5. Tüp bebek ve tüp bebek öncesi tedavisinde kullanılan ilaçları içeren reçeteler,

6. Oral beslenme solüsyonlarını ihtiva eden reçeteler,

7. Yurt dışı sigortalılarına ait reçeteler,

8. Evde bakım hizmetleri çerçevesinde düzenlenen reçeteler,

01 Şubat 2012 de dahil olmak üzere yukarıdaki listede yer alan tüm reçeteler Oda onayına getirilecektir. İlçelerde temsilci onayı yeterli olacaktır. İlçelerden sistem kuruluncaya kadar reçetelerin onay için gönderilmesine gerek yoktur. (Mor ve Turuncu reçeteler hariç) Ancak temsilciler aşağıdaki listeleri eczanelerden alarak Odamıza göndereceklerdir.
Konu ile ilgili olarak ilçe temsilcilerimize bilgilendirme daha sonra yapılacaktır.

SIRALI REÇETE TABLO