Sıralı ve Kotalı Reçeteler

Bilindiği üzere 1 Mart 2012 tarihinden itibaren sıralı kotalı dağıtımı yapılacak ilaç listesi odamız web sayfasında yayınlanmıştır.Yeni protokol hükümlerince dağıtımın kota ve sıra ile yapılma yetkisi eczacı odalarında olduğundan öncelikle diyaliz ürünleri(Solüsyonlar,epo vb.) beslenme solüsyonları,infertilite ürünleri,organ nakilpreperatları ve yurt dışı reçeteleri için sıralama yapılacaktır.Bu reçetelere mutlaka oda onayı gerekmektedir.Oda onayı olmayan reçeteler kesinti nedeniidir.

Bu sıralamalara katılmak istemeyen meslektaşlarımızın odaya ivedilikle dilekçeyle başvurarak katılmak istemediğini beyan etmek zorundadır.Aksi takdirde sıralamalar zorunlu olup reçete karşılanmaması durumunda protokol hükümlerine aykırı hareket edilmiş olacaktır.

Konuya hassasiyet gösterilmesini rica ederiz.