Silahlı Saldırıda Kaybettiğimiz Meslektaşlarımız İçin

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

Bilindiği gibi, 24 Haziran 2016 Cuma günü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışmakta olan meslektaşlarımız Ecz. Gürsu Ulaşan, Ecz. İlknur Yüce, Ecz. Özler Kiriş, Ecz. Hikmet Türk; görevleri başındayken canice bir katliama uğramışlardır. Her şeyden önce ailelerine, yakınlarına, arkadaşlarına sabır, tüm eczacılık camiasına başsağlığı dileriz.

Eczacı meslektaşlarımızın kaybının bir dizi sorumsuzluk ve görevi ihmalden kaynaklanması, sürecin tüm sorumluların gözünün önünde "geliyorum" diyerek gelişmesi, acımızı bir kat daha artırmaktadır. Bu durum, her iş yerinde olan sıradan olaylardan biri veya sıralı bir ölüm değildir. Cinayettir, ihmaldir.

Bizler kaybettiğimiz eczacı meslektaşlarımızı anmak ve bu olayın son olmasını sağlamak için takipte, örgütlü gücümüzle meslektaşlarımızın ve ailelerinin arkasında olduğumuzu göstermek için;

25 Haziran 2016 (bugün)'dan başlayarak eczane vitrinlerimizi karartıyor, beyaz önlüklerimizin üzerine siyah kurdele takıyoruz.

26 Haziran 2016 günü gazete ilanıyla yasımızı ve isyanımızı tüm Türkiye'ye duyuruyoruz.

Ayrıca 27 Haziran 2016 (Pazartesi) saat 13.00'de TEB Merkez Heyeti binasında buluşarak 14.00'te Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci kampüsünde bir basın açıklaması yapıp meslektaşlarımızın katledildiği yere siyah çelenk bırakıyoruz.

Katılımınızı ve takvimin ivedilikle üyelerinize duyurulması hususunu saygılarımla rica ederim.

Ecz.Arman ÜNEY